Ki vagyok én?


Fiskus Olga vagyok. Székesfehérváron születtem, jelenleg Válon, a Váli-völgyben élek férjemmel, lányommal és két fiammal.
A zene egész életemben fontos szerepet játszott, áthatotta és ma is áthatja mindennapjaimat. Iskolás koromban zeneiskolába jártam. A gimnáziumi és egyetemi évek alatt pedig több kórusban énekeltem és a hangszerek gyűjtése vált az egyik kedvenc elfoglaltságommá. Természetesen ma sem tudom elképzelni egy napomat sem zene, énekszó nélkül.


Bár tájépítészként diplomáztam és kisfiam megszületéséig tájaink megőrzéséért, táji értékeink védelméért dolgoztam, amióta édesanya vagyok magam is, folyamatosan tanulom és gyűjtöm a csecsemőkori, kisgyermekkori zenei neveléssel kapcsolatos tudnivalókat, dalokat, mondókákat. Ezek aztán életünk fontos részévé váltak és tapasztaltam, hogy milyen nagy segítséget jelentenek a nehezebb időszakokban is. 

A Ringató módszertani tanfolyamot 2006 őszén végeztem el Gállné Ili vezetésével, amely után pedig csatlakoztam a "Ringató-hálózathoz". A folyamatos képzések, Ili sugárzó személyisége, óriási tudása, tapasztalata és a Ringatós kolléganők élményei folyamatos tanulási és fejlődési lehetőséget jelentenek nekem is, amit örömmel adok tovább a csoportjaimban. 

Számomra kiapadhatatlan örömforrást jelent a zene! Szeretném, ha minél többen megismernénk gyönyörű dalainkat, mondókáinkat, szeretném, ha kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményt jelentenének az együtt töltött percek. Zenei értékeink legalább olyan védelmet igényelnek, mint gyönyörű tájaink. Szeretném ezért, hogyha Veletek kedves Édesanyák, Édesapák, Nagyszülők, megőriznénk kincseinket, örömünket lelnénk bennük és használnánk nap, mint nap.

Nagy örömet szerez, amikor csillogó szemmel várják a kicsik a csattanókat, amikor mesélitek, hogy otthon miket énekeltek a gyermekek, amikor hétről-hétre együtt vagyunk és jól érezzük magunkat. Fantasztikus érzés, amikor jöttök "hucucuzni":)
Minden kisbabát, édesanyát, édesapát, nagymamát, nagypapát szeretettel várok a foglalkozásokra!