Ringató énekes óvoda


Kedves Szülők!

Tavasszal már tartottam 12 alkalommal Énekes óvodai foglalkozásokat. 2012 őszére már lehet jelentkezni e-mailben vagy személyesen. 15 fő esetén elindulhatnak a foglalkozások.

Tudnivalók:

Csatlakozni 3-4 éves korú gyermekkel lehet. Aki csatlakozik, kérem gondolja át, mert feltétel, hogy a kisgyermek rendszeresen járjon. Gyertek, jelentkezzetek! Énekszóval, ritmushangszerekkel, szép bábokkal várlak Benneteket!

Az énekes óvoda bérlettel és alkalmi jeggyel is látogatható.

Sokan kérdezitek, hogy milyen is a Ringató énekes óvoda?

Az óvodás foglalkozások - a Ringatóval ellentétben - meghatározott létszámmal és állandó résztvevőkkel zajlanak,

Elsősorban olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik viszonylag hosszabb ideig jártak Ringatóra, de jöhetnek más óvodás korú gyermekek is.

Fontos, hogy a foglalkozásokról lehetőség szerint ne késsenek a gyerekek, és rendszeresen vegyenek részt azokon.

A foglalkozás menete eleinte még hasonlít a Ringatóhoz, de néhány percre a szülők csak passzív résztvevői a játéknak. A dalanyag a gyerekekhez alkalmazkodik, előtérbe kerülnek a számukra is énekelhető énekek, mondókák, fejdíszek, bábok.

A gyerekek ebben az életkorban természetesen még nagyon ragaszkodnak hozzátok, így lesz olyan, aki még hosszú ideig csak az anyukájával szeretne még a kör közepén is kacsa, medve, vagy éppen napocska lenni. Nagyon finoman, még "nevén nem nevezve" elkezdődik egy fejlesztési folyamat, a szülők jelenlétével.

Megható pillanatok születnek, amikor már a kicsiket ösztönözzük az éneklésre az egyszerűbb gyermekdalokkal. Később már más zenei feladatokat végzünk, körjátékokat játszunk, amely során a szülők már nincsenek ott. Fejdíszek, bábok, hangszerek színesítik a játékainkat.

Szeretettel várok minden óvodás korú gyermeket!