Tőletek hallottam, olvastam...


Annyi kedves történetet írtok és meséltek, olyan szép leveleket kapok tőletek, hogy gondoltam megosztok itt is néhányat közülük. Köszönöm szépen!

"Most tavasszal sikerült belevágnunk egy kertes ház befejezésébe és nyár elején el is költöztünk egy másik városba, Érdre. Ezért tűntünk el hát a Ringatóról, de Te a szívünkből soha nem fogsz. A Rolikám azóta is emleget és énekel sokat-sokat és táncol és előad. Most új népdalokat kell tanulnom, mert már mindet tudja amit én is.:)
Gitározik -játszásból- mert kapott egy igazi gyermekgitárt, amin majd oktató segítségével szeretném továbbra is a zenei nevelés medrében tartani.
 Zolika a pocakomban volt már ringatós és előbb tanult meg énekelni, mint beszélni. Két éves korára 20 dalt tudott jól felismerhető  módon "énekelni"....

A jövőben is keresni fogunk Téged és az alkalmakat, ahol ringatózhatunk.

A ringatónak nagyon sok anyuka barátságát köszönhetem....

Megértésedet újra köszönöm és remélem sok ragyogó arc kíséri munkádat  a jövőben is!

Szeretettel üdvözöl,
Bogi, Roli és Zolika"

................


"Gréta 2 éves, és 15 hónapos kora óta járok vele rendszeresen a foglalkozásaidra. Óriási élmény neki minden alkalom, sok dalt és mondókát már kívülről tud, kedvence a Sárkány paripán kezdetű dal, amit a kocsiban és a biciklin mindig énekel. Kisebb korában minden kiálló tárgyba beleénekelt, pl: kerti csap, zuhanyfej, korlátvég. A tojásvágó húrjain gitárzoik, közben mutat magára, hogy ő Olga. Furulyázni is szokota a Hopp Juliskát, erre táncol is. A nagy Ringatós foglalkozáson végig Téged keresett. Sokszor mondókázik magában, vagy a babájának. Kicsi kora óta sokat olvasunk, mesélünk, énekelünk, könyveket lapozgatunk.
Nemcsak Grétára volt nagyon jó hatással az éneklés, de az én hangom is fejlődött (volt honnan), bátrabb lettem az éneklésben. Valamint Apukára is nagyon kedvezően hatott a foglalkozás, néha ő viszi Grétát, mert részese szeretne lenni annak az élménynek, ahogy Gréta csillogó szemmel figyel Téged.
Köszönjük az élményeket,
Tóth-Kalmár family :)"

..........................

"Imola elővette a tojásszeletelőt, megpengette és azt mondta: cin-cin" :) - mesélte Csilla, Imola édesanyja.

Hába a kreativítás már ilyen kis korban megmutatkozik :)

...

"Megnéztük a megújult honlapot. Nagyon boldogok lettünk, hogy a Roland "felkerült a címlapra". :) (Ő a szőke kisfiú nadrágtartóval).

El sem tudom mondani, hogy mekkora örömöt szereztél nekünk.

Nagyon jó lett a honlap!!!"

"Ma  reggel Roli 1/2 10-kor kérte, hogy "menjünk Olga néni" és "gitár: cin-cin". Szerintem zenész lesz..."

Bogi és Roland

"Szia Olga, Tudod mire figyeltem ma fel? A kisfiam ugrik egyet és mondja, hogy: Hopp, cine, cine, ci... :)"

Regina és Zsolt

Cs. Móni és Andris levele:

"Én nem rajongok a játszóterezésért, különös tekintettel a keresetlen tanácsadók, kedveskedők, szemmelverők és egyebek miatt. Ettől persze előfordulunk néha, és nagyjából tudom, hogy kikkel találkoztam már, kiket ismerek onnan, egyszer azonban jött egy anyuka a kisfiaival, és tudtam, hogy már találkoztunk, de úgy éreztem, hogy a játszótéri anyukákhoz képest más, sokkal barátibb érzés társul bennem a látványhoz, de nem tudtam először, hogy miért. Aztán rájöttem. Mi már énekeltünk együtt. Nem az jutott eszembe, hogy jártunk egy foglalkozásra, hanem hogy énekeltünk együtt! Akkor gondolkoztam el rajta, hogy ez milyen jó dolog, milyen jó kapocs, valakivel együtt énekelni, hogy miért, nem tudnám megpszichologizálni, de jó. Szóval várom már a Ringatót."

Judit, Eskil anyukája írta a következő sorokat: "Mindketten nagyon élveztük a foglalkozásokat, nekem mindig feltöltödést jelentett, és nagyon örültem a dalkincsem bövülésének. Szeptembertöl mindenképp folytatjuk, de addig is hiányozni fog. Az viszont nagyon jó, hogy a honlapodból tudok ihletet meríteni."

ringató


"Nagyon örülök, hogy találkozhattunk. Folytasd a munkád, hogy még több kisgyermek nőhessen fel a TE foglalkozásaid révén. Rebekám imádott hozzád járni. Ő már 2 és fél éves, imád énekelni, mondókázni." - Piroska írta."Mi nagyon élvezzük a Ringatót, mert én így hétfő reggel kapok egy kis "löketet"ami kitart egész hétre és mindig énekelek Balikának, aki nagyon szereti, de a mondókákat és a játékokat mégjobban élvezi és hangosan kacag." - írta Helga, Balázs anyukája

"Nagyon sok boldogságot és örömteli babás napokat kívánunk. Azért ha esetleg majd belefér, a karácsonyi ringatóra eljöhetnél ha lesz olyan. Nekem nagyon sokat adott lelkileg (de nem csak a karácsinyi foglalkozás hanem az összes) és idén is adni fog, mert (ha minden ok)karácsonyra várjuk a második babánkat (ezért mindig elérzékenyülök Balikán). Tehát mire visszajössz már hárman megyünk hozzád."

Erika, Barbara anyukája tollából: "Sajnos jó pár hónapja nem tudunk járnia Ringatóra, nagy bánatunkra. Martonvásárba jártunk hozzád a kislányommal,Barbarával.
 A hírlevelet mindig elolvasom,most a legutóbbiban találtam a linket ahol láthattam Rólatok képeket a foglalkozás közben.
 Jó volt látni az ismerős arcokat és látom Nálatok is gyarapodik a család,gratulálok!
 Én is kismama vagyok,október 1-re várjuk a kisfiúnkat.Sajnos nem éppen probléma mentes a terhességem,sokat kell pihennem de amint tudunk, szeretnénk újra csatlakozni Hozzátok a picikénk megszületése után!
 Volt még egy örömöm a napokban!
 Gyűjtöttem az Univeres üvegek papírjait és a gyűjtésemnek köszönhetően küldtek nekünk egy Ringató könyvet! Nagyon örültem neki,a kislányomnak is nagyon tetszett,szinte minden nap énekelünk és a CD hozzá nagyon klassz így új dalokat is megtudunk tanulni és persze jó érzés felidézni az együtt tanult kedves mondókákat,dalokat!"

Erika és Csabi (a fotón a gitárjával) írták:

"Nem biztos, hogy jövő héten tudunk menni, ezért írásban szeretném
megköszönni Neked a Ringatós foglalkozásokat, és azt a sokmindent, amit
ott kaptunk Tőled!
Csabi a nap nagy részében elszórakoztatja magát, énekel, mondókázik:). A
gitárt nagyon imádja, úgyhogy a nagyitól kapott is egy kis gitárt. Azóta
ez a kedvence. Mindig emlegett Téged is a gitár kapcsán.
Vacsora utáni negyed óra régebben apával könyvolvasás volt, mióta megvan
a gitár, azóta ülnek a lépcsőn, Csabi gitározik, és énekelnek:).
Nagyon édesek!"
Ringató Csabi gitározik

Egy otthoni kedves történetem. Domi fiam énekli, aki amúgy nagy állatbarát: Este jő, SZÜRKEGÉM:))) (vö.: szürkül bé). Sokáig nem is volt hajlandó másképp énekelni.

Karácsony előtt mesélte Klári, hogy kicsi lánya, Csenge - aki egyébként két éves kora óta láthatóan, szépen üti az egyenletest - énekli otthon: Szálljatok le, szálljatok le, karácsonyi ABLAKOK:)))

Nina mondta - jókat nevetgéltem ezeken, szupa Ringatós dalokat énekelget:

"Gyújtottam DELMÁT a vőlegénynek...."  

"Széles a Duna MAGOS a partja nincs olyan legény ki át ugorja. APA átugrotta .....    Széles a Tisza szellő legyezi nincs olyan leány ki át evezi APA tegnapeste  mégis átugrotta ez ám a LEÁNY!"

" ZÚGÓ dió mogyoró a leánynak az való..."

Egy most nyári levélből, nem öntömjénezés:) Nagyon jól esett és azóta is örülök, hogy hétről-hétre találkozunk. Bori, Zsombor és Viki levele:

"Kedves Olga!

Már meg akarom írni egy ideje ezt a levelet. Örök hálám a Kecskésért, mindkét gyerek imádja, igen, a kicsi is :)  sokszor van, hogy autóban kétségbeesve sír, de erre a dalra azonnal megnyugszik. És bizony sokszor "használom" a teendők megéneklésére, nagyon jól lehet rá rögtönözni. De a fő ok, amiért írni akartam, az az, hogy ez a dal nálunk bizony "Olga" néven fut. Egy este ugyanis a lányom reklamálta a dalt, el is énekeltük, de hát elfogytak az általam ismert versszakok. Ő meg csak követelte, hogy tovább, tovább. Úgyhogy megszületett a következő versszak:

Nem tudom, hogy van tovább, mert nem mondta az Olga
Na de majd szeptemberben, na de majd szeptemberben. "

Azért megígérem, hogy nem fogjuk énekelni ezt a versszakot:)))

Borika és Zsombor anyukája írta.Timi és Farkas leveléból:

"Farkas már több, mint egy éve bölcsis, úgyhogy rég nem járunk hozzád
 énekelni, de azóta is sokat énekeljük a dalaidat. És Farkas is tudja
 őket, csak úgy "magától"..pedig még messze nem beszélt, amikor Ringatóra
 jártunk. "Csak" hallgatott és értett. "

Még egy levél Krisztinától és Bálinttól:

"Azért írok, így külön, hogy elmondjam, mi csak miattad jártunk oly rendszeresen Ringatóra. Nagyon szerettük azt a kedves, vidám hangulatot, amit teremtettél abban a fél órában nekünk. Voltam az elején más helyeken is, hogy felmérjem milyen lehetőségek vannak Fehérváron baba-mama foglalkozások ügyében, de egyik sem volt olyan jó, mint a Ringató. Mi nem csak egy fél órás együtt éneklést kaptuk Tőled, hanem azt a gyermek fejlődési lehetőséget, amellyel -szerintem- Bálintom kinyílt a világ felé. Természetes, ha sok gyereket, felnőttet lát, természetes, ha énekeket, mondókákat mondogatunk akár több, mint egy órán keresztül. Most jött el az az idő, amikor " Anya! Nem!" felkiálltással jelzi, hogy a dalt  vagy mondókát egyedül szeretné elmondami. Én ezért nagyon hálás vagyok Neked!


A hangszerek szeretette is ezeken az együttléteken indult el Bálintnál. Ha valaki gitározik, furulyázik meg kell állnunk és meg kell hallgatnunk. És persze a többi hangszer sem közömbös számára. Neked köszönhetjük a furulyát, a gitárt, a triangulumot, a cintányért, a dobot, a szájharmónikát, a kasztanyettát, a rumbatököt lakásunkban. Köszönjük!


 Azt is szeretném elmesélni, hogy a Ringató legnagyobb rajongója pedagógus édesapám volt, aki sajnos már nem érhette meg, hogy az unokája szavaljon Neki, de látta Bálinton, hogy mennyire hasznos neki ez a foglalkozás. Mindig mondta, hogy soha ne hagyjunk ki egy Ringatót se."